Káosz Barcelonában: Koeman nem ülhet le a kispadra, az elnök pedig bukásra áll

Kicsit amatőrnek tűnik a Barcelona: úgy tűnik Ronald Koeman egyelőre nem ülhet le a kispadra, ellenben jelentős erők mozdultak meg annak érdekében, hogy Josep Maria Bartomeu elnököt leváltsák. 

Kezdjük az edzővel, mert ez olyan magyaros történet. 

Setién Eder Sarabia és Fran Soto edző, valamint Jon Pascua kapusedő közleményben tiltakozik az ellen, ahogy a Barcelona kirúgta őket. Úgy tűnik a felmondás nem olyan egyszerű…

„A Barcelona vezetőségének egyhavi teljes csendje és számos kérésünk után sem kaptuk meg az első hivatalos tájékoztatást a klubtól egészen szerdáig. Ez a közlemény egyértelművé teszi, hogy a vezetőségnek nem áll szándékában teljesíteni a január 14-én aláírt munkaszerződésekben vállaltakat. Az én esetemben (írja Quique Setién) a klub és az elnök nagy nyilvánosság előtt bejelentette a menesztésemet augusztus 17-én. Azonban csak szeptember 16-án – amely majdnem egy hónapos késést jelent – jött meg az első hivatalos értesítés a menesztésemről, bármilyen megegyezés nélkül. A szakmai stáb többi tagjának tekintetében – nagy meglepetésünkre – szintén ekkor érkezett meg az értesítés, miszerint jelentős áthelyezésre számíthatnak a klubnál. A fentieket figyelembe véve úgy éreztük, a szerződésünk ügyének megoldását ügyvédeink kezébe kell tennünk, hogy megtegyük a megfelelő jogi lépéseket. Mindezt a saját jogaink és a Barcelonával kötött megállapodásunkban szereplő feltételek védelmében tesszük.”

Ennek fényében, a szabályok értelmében Ronald Koeman nem ülhet le a katalánok kispadjára, hiszen a Barca és a volt edzője nem kötött megállapodást a szerződésbontásról. 

Könnyen lehet, hogy már nem is Josep Maria Bartomeu lesz az elnök, amikor a megállapodás megszületik, mert az ellene készülő bizalmatlansági eljárás elindításához szükséges 16 520 aláírást összegyűjtötték a kezdeményezés elindítói. Ha ezeket érvényesnek találják az átvizsgálás során, akkor jöhet a rendkívüli közgyűlés és az elnökválasztás. Lapértesülések szerint, amúgy jóval több, összesen 18 ezer aláírást szedtek össze a Bartomeu távozását követelők. 

Ha mindent rendben találnak az aláírásokkal, akkor akár októberben is jöhet a váltás. 

Mintha egy egy NB I-es klub lenne… 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*